egg_dish

3 - 4 Servings

20 min

Frittata Arrabbiata

Een feestelijke pittige pastataart van Italiaanse bodem.

Frittata Arrabbiata is een hartige taart waarbij Italiaanse spaghetti de basis vormt. Het Italiaanse woord Arrabbiata betekent letterlijk vertaald boos, kwaad of pittig. Deze tomatensaus is pittig door de toegevoegde Spaanse peper. En met deze wijze van presenteren verrast u iedere gast.

Een taart met temperament!

Ingrediënten

100 milliliter Salsa Arrabbiata della Mamma
Peper
Rucola
80 gram Prosciutto
Half potje Olive Miste Condite alla Toscana
1 Sjalot
4 Eieren
100 gram Crème fraîche of volle room
100 gram Geraspte pecorino of parmezaanse kaas

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Scheur de prosciutto in repen en bak deze krokant met een paar eetlepels Bonsecco Olijfolie en de sjalot. Voeg de Salsa Arrabbiata della Mamma, de zongedroogde tomaatjes en olijven toe. Draai het vuur uit en schep de spaghetti door dit mengsel.* *Liever een snelle simpele pasta? Stop op dit punt in de bereiding en garneer met geraspte kaas.
  2. Breek vier eieren in een kom en klop ze los samen met de geraspte kaas en de crème fraîche/volle room. Meng dit ei-kaasmengel met de pasta en schep in een geoliede springvorm. Leg ter garnering een paar olijven en zongedroogde tomaatjes bovenop. Bak voor 25 tot 30 minuten op 180ºC. Laat vijf minuten rusten alvorens op te dienen. Serveer op een mooie schaal en garneer met rucola.
  3. Tip Serveer de frittata met een groene salade, bijvoorbeeld de Insalata Primavera.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten