side_dish

6 personen Servings

50 minuten

Aardappelgratin

Aardappelgratin is een echte klassieker uit de Franse keuken en een perfect bijgerecht voor de feestdagen. De voorbereiding is eenvoudig en daarna neemt de oven het werk van je over. In dit recept is de aardappelgratin verfijnd met onze Pecorino cheese truffle powder voor een extra smaakdimensie.

Ingrediënten

600 gr Licht kruimige aardappels
200 ml Slagroom
100 ml Volle melk
100 gr Geraspte pecorino kaas
Zout

Bereidingswijze

  1. Zet een pan water op vuur. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aardappels in dunne plakjes. Voeg toe in het kokende water en giet af zodra de plakjes beetgaar zijn.
  2. Vet een ovenschaal in met Bak- & braadolijfolie en verdeel de aardappelschijfjes over de schaal.
  3. Doe de slagroom, melk, Crema di carciofi e aglio, pecorino kaas, Pecorino cheese truffle powder en zout naar smaak in een kom. Roer dit met een garde goed door elkaar en giet het mengsel over de aardappels. Zorg dat de schijfjes net onder het slagroommengsel staan.
  4. Verdeel de geraspte kaas over de aardappels en zet de ovenschaal in de oven. Bak de aardappelgratin voor 25-30 minuten op 180 graden.
  5. Eet smakelijk!

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten