meat

0 - 0 Servings

Kalfsvlees met balsamicojus

eet jij al wat je gaat eten met de feestdagen? Of heb je nog geen idee? Wat denk je van heerlijk kalfsvlees met balsamicojus, gemaakt van onze állerbeste Balsamico IGP Goud? En dat in combinatie met pastinaakpuree.. Pure verwennerij!

Ingrediënten

4 Sjalotjes
300 ml Runderbouillon
40 gr Gemengde paddenstoelen
Zout & peper
4 Kalfsoesters
800 gr Pastinaak
75 gr Roomboter

Bereidingswijze

  1. Snipper de sjalotjes voor de balsamicojus. Verwarm de Liguritio extra vierge olijfolie in een pannetje. Voeg de gesnipperde sjalotjes toe en fruit ze 5 minuten op een zacht vuurtje. Voeg de runderbouillon toe en laat tot de helft inkoken. Voeg dan de Balsamicoazijn Goud IGP toe en laat dit geheel zachtjes tot sausdikte inkoken.
  2. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in stukjes. Zet de pastinaak in een pan met water en wat zout op het vuur en kook gaar. Giet de pastinaak af. Voeg de roomboter toe en pureer met een staafmixer mooi glad. Voeg dan de Liguritio extra vierge olijfolie, Potato & Fries Mix en wat zout naar smaak toe.
  3. Snijd de gemengde paddenstoelen in de gewenste grootte. Bak het kalfsvlees medium in de Liguritio extra vierge olijfolie. Haal uit de pan en wikkel in aluminiumfolie. Bak de paddenstoelen in dezelfde pan.
  4. Verdeel de pastinaakpuree over de borden en garneer met de paddenstoelen. Leg het kalfsvlees ernaast en giet de balsamicojus eroverheen.
  5. Eet smakelijk!

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten