pasta

3 - 4 Servings

10 min

Spaghetti con Carciofi

Een pasta met artisjokken heeft niet alleen een unieke smaak, maar is ook nog eens gezond.

Artisjokken komen oorspronkelijk uit Ethiopië, maar vandaag de dag is Italië de grootste producent van deze groente ter wereld.

Artisjokken zijn eigenlijk de bloemknoppen van een distel. Deze grijs-groene bloemknoppen bestaan uit vele kleine blaadjes die om de bloembodem zijn gevouwen. De bloemknoppen worden geplukt voor ze in bloei gaan. Laat je een artisjok doorgroeien? Dan gaan de blaadjes open en ontwikkelt zich een prachtige paarse bloem. Mooi om te zien, maar een bloeiende artisjok is niet meer eetbaar.

Artisjokken zijn groenten die normaal gesproken worden gebruikt als bijgerechten, vooral in veel verschillende mediterrane gerechten. Artisjokken zijn echter niet alleen lekker met een unieke smaak, maar er zijn ook veel verschillende voordelen voor de gezondheid van het eten van artisjokken door het hoge gehalte aan antioxidanten dat in artisjokken zit.

Ingrediënten

4 eetlepels
200 gram salamiworst
3 grote paprika's rood en geel
1 pot artisjokken
½ pot Olive Miste Condite alla Toscana
60 gram rucola
3 eetlepels Basilicum Olijfolie.

Bereidingswijze

  1. Bereid de Spaghetti della Mamma volgens de bereidingswijze op de verpakking. Giet de spaghetti af en serveer op een pastaschaal. Meng de Bonsecco Olijfolie erdoor zodat alle spaghetti is voorzien van een laagje olie. Maak de paprika’s schoon.
  2. Snijd de paprika’s en salami in blokjes. Verhit de salami in een pan op laag vuur zonder olijfolie. Voeg na 2 minuten de paprika toe. Draai het vuur uit als de paprika beetgaar is. Giet het vet af en verdeel het mengsel over de spaghetti.
  3. Snijd de artisjokken in repen, de Olive Miste Condite alla Toscana in schijfjes en verdeel deze over de schaal. Giet de Basilicum Olijfolie in een schaal en haal de rucola erdoor. Garneer de spaghettisalade met de rucola.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten