Een pasta met artisjokken heeft niet alleen een unieke smaak, maar is ook nog eens gezond.
Artisjokken komen oorspronkelijk uit Ethiopië, maar vandaag de dag is Italië de grootste producent van deze groente ter wereld.
Artisjokken zijn eigenlijk de bloemknoppen van een distel. Deze grijs-groene bloemknoppen bestaan uit vele kleine blaadjes die om de bloembodem zijn gevouwen. De bloemknoppen worden geplukt voor ze in bloei gaan. Laat je een artisjok doorgroeien? Dan gaan de blaadjes open en ontwikkelt zich een prachtige paarse bloem. Mooi om te zien, maar een bloeiende artisjok is niet meer eetbaar.
Artisjokken zijn groenten die normaal gesproken worden gebruikt als bijgerechten, vooral in veel verschillende mediterrane gerechten. Artisjokken zijn echter niet alleen lekker met een unieke smaak, maar er zijn ook veel verschillende voordelen voor de gezondheid van het eten van artisjokken door het hoge gehalte aan antioxidanten dat in artisjokken zit.