Een ovenschaal vol pastaschelpen die tot de nok toe gevuld zijn met echte Italiaanse ragù, Parmezaanse kaas en spinazie.
pasta
3 - 4 Servings
15 min
Gevulde pasta uit de oven
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Verwarm de Bak & Braad Olijfolie in een grote bakpan en rul hierin het gehakt tot het begint te kleuren. Snijd de ui, knofl ook, bospeen en bleekselderij in kleine blokjes en voeg deze groenten samen met een laurierblaadje toe aan het gehakt. Bak tot de groenten glazig beginnen te worden en voeg dan de Salsa della Mamma toe. Laat alles minimaal een uur zachtjes pruttelen.
- Kook intussen in de Paccheri Rigati in 13 minuten al dente in een pan met ruim water en zout. Spoel de pasta na het koken af met koud water.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de spinazie in kleine stukken en meng door de pastasaus. Verwarm de saus nog even goed door op een laag vuur en breng op smaak met peper en zout.
- Vul de pastacilinders één voor één met de ragù en zet ze rechtop tegen elkaar aan in een ovenschaal. Verdeel de resterende ragù bovenop en strooi dan geraspte Parmezaanse kaas over het geheel. Bak de gevulde pasta in de oven in ongeveer 10 tot 15 minuten gaar.