poultry

3 - 4 Servings

45 min

Fricassée de Poulet

Een Frans vleesgerecht dat langzaam gestoofd wordt in een roomsaus. Fricassée de Poulet is lekker met een Frans boerenbrood en zelfgemaakte gezouten boter.

Ingrediënten

75 gram rauwe ham
1 cc
100 g de beurre de cuisine
3 sjalotjes
2 tenen knoflook
350 gram kippendijenfilet
1 à 2 eetlepels bloem
5 theelepels Saveurade Fréjus
250 g braune Champignons
25 Olive Miste Condite alla Toscana
150 ml Sahne
un petit bouquet de persil
1 TL Chardonnay Wine Vinegar

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Verwarm de ovenschaal op een klein tot middelmatig vuur. Snijd de ham in reepjes en bak deze krokant in de Bak & Braad Olijfolie. Snipper de sjalotten en de knoflook en voeg toe aan de ham. Snijd de kip in stukken van 4 cm en bestrooi met peper, zout en bloem. Zorg ervoor dat de kip helemaal bedekt is met de bloem.
  2. Schenk nog wat Bak & Braad Olijfolie in de ovenschaal en voeg de kip en de Saveurade Fréjus toe. Bak de kip tot deze licht kleurt en voeg de champignons toe. Schenk de room en de Chardonnay Wine Vinegar over het kipmengsel. Roer goed door tot de saus begint te binden.
  3. Voeg dan de Olive Miste Condite alla Toscana toe. Leg de deksel op de ovenschaal en zet deze ongeveer 15 min. in het midden van de oven tot de kip en de champignons gaar zijn. Hak de peterselie fijn en verdeel over de stoofschotel. Roer de roomboter los met de Fleur de Sel Garlic Serveer de Fricassée met een Frans boerenbrood en de gezouten boter. Eet smakelijk

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten