fish

3 - 4 Servings

15 min

Flame Grilled Gamba's

Vis op de barbecue is een fijne afwisseling als je even geen hamburgers, speklapjes of worstjes meer kunt zien. Naast dat vis hartstikke gezond is, smaakt vis altijd nóg lekkerder als het van de BBQ komt.

In dit recept gaan we grote garnalen grillen, ook wel gamba’s genoemd.

Stoomcursus snel zelf pellen:

- Verwijder de kop van de gamba

- Leg de gamba op een snijplank met de rug naar beneden

- Druk de duim vanaf de kopse kant in de onderkant van de gamba

- Duw de schaal van het vlees en verwijder deze

- Snijd de gamba aan de rugzijde in

- Verwijder het darmkanaal

- Spoel de gamba schoon voor het grillen

Gamba’s grillen is hartstikke makkelijk, zolang je één ding in de gaten houdt.

Niet te lang grillen, anders worden ze taai!

Ingrediënten

20 grote gamba's met kop
¼ bosje koriander, zeer fijngehakt
75 ml Mango & Chili Sauce
½ mango, in kleine blokjes gesneden
sap en rasp van 1 limoen

Bereidingswijze

  1. Maak indien nodig de gamba’s schoon door de schaal, de staart en het darmkanaal te verwijderen. Laat voor extra smaak de kop op de gamba. Besprenkel de gamba’s met een klein beetje Bak & Braad Olijfolie en breng op smaak met versgemalen zwarte peper en grof zeezout. Grill de gamba’s in zijn geheel op de barbecue of in een goede grillpan.
  2. Schil de mango, verwijder de kern en snijd deze in kleine blokjes van ongeveer 0,5 x 0,5 cm. Roer hier een eetlepel Bonsecco Olijfolie door en voeg de fijngehakte koriander toe. .
  3. Serveer de gamba’s samen met de Mango & Chili Sauce als dip en met wat mangosalsa.
  4. Rasp als laatste de limoenschil over de gamba’s en knijp een beetje van het limoensap boven de gamba’s uit voor een extra frisse smaak.

Laat je inspireren...

Bekijk nog meer heerlijke recepten