Het kerstdiner wordt traditioneel afgesloten met een stukje ijstaart. En wie zijn wij om tegen die traditie in te gaan? Maar als je je gasten écht wilt imponeren, maak je dit jaar je ijs zelf. De combinatie met onze Aceto Balsamico Di Modena IGP Gold is namelijk zó lekker dat je ijs zelfs de tijd niet krijgt om te smelten.
dessert
3 - 4 Servings
15 min
Amandelijs met Balsamico Gold
Ingrediënten
Bereidingswijze
- Breng een pan met water aan de kook, plaats hierop een schaal en zet deze op laag vuur. Split de eieren en meng het eigeel met de rietsuiker in de schaal boven het warme water. Klop totdat er een romig en luchtig mengsel ontstaat. Mix het mengsel opnieuw wanneer het afgekoeld is, dit keer met een mixer.
- Roer vervolgens de hazelnutspread door het eiermengsel. Klop in een kom de slagroom luchtig en voeg die eveneens toe aan het mengsel. Bekleed een bakvorm met plasticfolie, giet daar het mengsel in en vries het voor minstens 12 uur in.
- Verwarm de oven op 175 graden en laat de amandelen hier 5 minuten in roosteren. Laat de amandelen afkoelen en hak ze vervolgens in grove stukken.
- Nu kan je het ijs in plakken snijden of er bollen uitscheppen. Bestrooi het ijs met de amandelen en serveer met een flinke scheut Aceto Balsamico Di Modena IGP Gold.