Pasta vongole

Pasta vongole

0 personen
90 minuten
Kerst geen gelegenheid voor pasta? Laat de Italianen het niet horen! Deze pasta vongole is een licht gerecht en daarom ideaal als 'primi'. Bereid je eigen verse pasta met onze verse Italiaanse bloem en zet gegarandeerd een overheerlijk gerecht op de kersttafel!

Delen met vrienden

Ingrediënten en methode

Ingrediënten

  • Liguritio Extra Vierge Olijfolie
  • 300 gr Bloem voor verse pasta
  • 3 Eieren
  • 2 el Miscuglio Italiano
  • 50 ml Extra Vierge Olijfolie Met Citroen
  • 1 handje Peterselie
  • 1 kg Vongole
  • 150 ml Witte Wijn
  • Zout & Peper

Methode

  1. Meng de Bloem voor verse pasta met de eieren en een snufje zout. Kneed totdat je een glad deeg hebt en laat dit 10 minuten rusten onder een vochtige theedoek. Rol het deeg vervolgens uit tot de gewenste dikte en snijd de gewenste vorm. Kook de pasta beetgaar, giet af en schenk er wat Extra vierge olijfolie met citroen overheen.
  2. Was de vongole schelpen. Schenk een flinke scheut Liguritio extra vierge olijfolie in een pan en leg de vongole erin. Voeg de witte wijn en de Miscuglio Italiano toe. Kook de schelpen met een deksel op de pan voor ongeveer 3-5 minuten. Hak ondertussen de peterselie fijn.
  3. Voeg de schelpen aan de pasta toe en breng op smaak met peterselie, peper en zout.
  4. Eet smakelijk!